Matematik

Graffer og funktion i hånden

27. februar 2021 af Perikon007 - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har brug for hjælp til en matematik opage, hvor jeg skal beregne a og b værdier i hånder, kan i hjælpe mig med det?

Vedhæftet fil: Udkli22p.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2021 af ringstedLC

Brug formel (63) og (64).


Svar #2
27. februar 2021 af Perikon007

Hvilken formel??


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. februar 2021 af ringstedLC

Jeg refererer til FS STX B-niveau, undskyld:

\begin{align*} \text{formel\,(63)}:a &= \frac{y_2-y_1}{x_2-x_1} \\ \text{formel\,(64)}:b &= y_1-ax_1=y_2-ax_2 \end{align*}


Svar #4
27. februar 2021 af Perikon007

Men hvordan skal man benytte den formel til b? altså hvilke tal skal hvor hende?


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. februar 2021 af ringstedLC

\begin{align*} a &= \frac{27-18}{5-2}=3 \\ b &= 18-3\cdot 2=12=27-3\cdot 5 \\ f(x)=y &= 3x+12 \end{align*}


Svar #6
27. februar 2021 af Perikon007

mange tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #7
27. februar 2021 af AMelev

Sæt det ene punkt fx (2,18) til (x1,y1) og det andet til (x2,y2), så har du 
x1 = 2, y1 = 18, x2 = 5 og y2 = 27
Dem sætter du så bare ind i formlen for a.
Når du så har beregnet a, kan du sætte ind i formlen for b. Det er ligegyldigt, om du benytter (x1,y1) eller (x2,y2) - du skal få det samme.


Skriv et svar til: Graffer og funktion i hånden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.