Matematik

Væksthastighed.

28. februar 2021 af Mojito101 - Niveau: B-niveau

Hej Folkens. 

Jeg har denne opgave.

Væksthastighede for en funktion af tide t er givet ved 

dN\over dt= 1\over 2t^2 -2t+2 , t >0

 Til hvilket tidspunkt er væksthastigenden lig med 8? 

Hvordan regner jeg denne? Jeg ved jeg skal sættte N'(t) = 8, men når jeg regner dette i wordmat, skriver den "false"? 

Håber det er nogle det har tid til at hjælpe. 

Vh Silje. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2021 af mathon

                    \small \small \begin{array}{llllll} N{\, }'(t)=&\frac{1}{2}t^2-2t+2=8\qquad t>0\\\\& \frac{1}{2}t^2-2t-6=0\\\\& t^2-4t-12=0\\\\& t=\left\{\begin{array}{ll} -2&\textup{som m\aa \ forkastes, da }t>0\\6 \end{array}\right. \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2021 af AMelev

#0 Du kan nok ikke bruge dN/dt, men jeg har ingen problemer ellers med at løse ligningen.

Vedhæftet fil:Udklip-1.JPG

Svar #3
28. februar 2021 af Mojito101

Tak, for svar, forstår min fejl nu. 


Skriv et svar til: Væksthastighed.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.