Matematik

Tanke

28. februar 2021 af Stinbb - Niveau: 10. klasse
Hej håber nogle kan hjælpe mig. Sender en fil med.
Har et spørgsmål: På hvilken tank er overfladen mindst sammenlignet med, hvor meget tanken kan rumme?

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2021 af mathon

Beregn forholdet med overflade og rumfang af hver tank.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2021 af peter lind

Divider overfladearealet med rumfanget for hver tank og se hvilken bliver minds


Svar #4
28. februar 2021 af Stinbb

Tak for det:)

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. februar 2021 af ringstedLC

\begin{align*} \text{Kugle} &= \frac{O}{V}=\frac{4\,\pi\,r^2}{\tfrac{4}{3}\,\pi \,r^3} =\frac{3}{r} \\ \text{"\AE g"} &= \frac{O}{V}=\frac{4\,\pi\,r^2+2\,\pi \,r\,h}{\tfrac{4}{3}\,\pi \,r^3+\pi\,r^2\,h} \\ \text{Cyl.} &= \frac{O}{V}=\frac{2\,\pi \,r\,h+2\,\pi\,r^2}{\pi\,r^2\,h} \end{align*}


Skriv et svar til: Tanke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.