Matematik

ligning til tangent

02. marts 2021 af XXXX121221 - Niveau: A-niveau

f er løsningen til differentialligningen y'=2y*(8-y) grafen går gennem punktet P(0,2)

a) Bestem ligningen til tangenten for f i punktet P

Nogen som vil hjælpe med at forklare det ved at sætte ord på i stedet for kun svar for det er lidt svært at forstå hvad der sker og hvorledes


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2021 af mathon

            y ' = f '(x) = 2y · (8 - y)  (kun en funktion af y)

i punktet P(0,2) er

f '(x) = 2 · 2 · (8 - 2) = 24          som er hældningstal for tangenten.

En ligning for tangenten i P(0,2)
er 

                  en ligning for den rette linje gennem P(0,2) med hældningstal 24.


Svar #2
02. marts 2021 af XXXX121221

så y=24x+2


Svar #3
02. marts 2021 af XXXX121221

Hvordan finder jeg forskriften for f


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. marts 2021 af mathon

Ved at løse
differentialligningen
                                    \small \begin{array}{llllll} y{\, }'=2y\left ( y-8 \right )&\textup{med betingelsen }y(0)=2 \end{array}

med dit CAS-værktøj.


Svar #5
02. marts 2021 af XXXX121221

Jeg jeg må ikke bruge CAS-værktøj

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. marts 2021 af mathon

Du kan næppe løse den på anden måde.


Skriv et svar til: ligning til tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.