Matematik

Bestem polhøjderne

02. marts 2021 af Sara7797 - Niveau: C-niveau

Jeg vil gerne bestemme vinklen ved at bruge formlen for areal af cirkelafsnit men jeg er ikke sikker på om det er den rigtig metode og er derfor i tvivl

Vedhæftet fil: Opgave.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2021 af janhaa

need some more info...


Svar #2
02. marts 2021 af Sara7797

Hvilket info?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2021 af janhaa

A(half-circle)=\pi*0,7^2*0,5=0,77

h_5/0,5=r/A(half-circle)\\ \\ h_5/0,5=0,7/0,77\\ h_5=0,45


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. marts 2021 af janhaa

h_4=0,36


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. marts 2021 af janhaa

h_3=0,27\\ h_2=0,18


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. marts 2021 af janhaa

h_1=0,091


Svar #7
02. marts 2021 af Sara7797

Disse udregninger giver ikke helt mening. Det er jo ikke nødvendigvis en halvcirkel vi har at gøre med?


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. marts 2021 af ringstedLC

Bestem vinklerne og indsæt i pilhøjdeformlen:

\begin{align*} 0.1 &= \tfrac{1}{2}\cdot r^2\cdot \bigl(v_1-\sin(v_1)\bigr)\;,\;0<v_1\leq \pi \Rightarrow v_1 &=\;? \\ h_1 &= r\cdot \Bigl(1-\cos\left (\tfrac{v_1}{2}\right )\Bigr) \\ 0.2 &= \tfrac{1}{2}\cdot r^2\cdot \bigl(v_2-\sin(v_2)\bigr)\;,\;0<v_2\leq \pi \Rightarrow v_2 &=\;? \\ h_2 &= r\cdot \Bigl(1-\cos\left (\tfrac{v_2}{2}\right )\Bigr) \\ &..... \\ 0.5 &= \tfrac{1}{2}\cdot r^2\cdot \bigl(v_5-\sin(v_5)\bigr)\;,\;0<v_5\leq \pi \Rightarrow v_2 &=\;? \\ h_5 &= r\cdot \Bigl(1-\cos\left (\tfrac{v_5}{2}\right )\Bigr) \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. marts 2021 af mathon

                                              \small \begin{array}{l|c|c} \textbf{n}&\mathbf{v_n}&\mathbf{h_n}\\\hline 1&1.39227&0.163\\\hline 2&1.79197&0.263\\\hline 3&2.09181&0.349\\\hline 4&2.34655&0.429\\\hline 5&2.57640&0.505 \end{array}


Skriv et svar til: Bestem polhøjderne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.