Matematik

En linje l er bestemt ved ligningen?

02. marts 2021 af ENERQIA (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

hvordan løser jeg denne opgave?

Vedhæftet fil: 1.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2021 af MandenMedMangeHatte

Ved at bestemme projektion af punktet ned på linjen, selvfølgelig...


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2021 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{a)}\\& \textup{En ligning for linjen }\\& \textup{gennem }P(2,8)\textup{ vinkelret p\aa \ }l\\& \textup{har ligningen:}\\&& \begin{pmatrix} 1\\3 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} x-2\\ y-8 \end{pmatrix}=0\\\\&& x+3y=26\\\\& \textup{Sk\ae ringpunktet}\\& \textup{mellem linjerne}\\& \textup{er }P\textup{'s projektionspunkt}\\& \textup{p\aa \ }l\textup{:}\\&& \begin{array}{lll} 3x-y=8\\ x+3y=26 \end{array}\\\\\\&& x=\frac{\textup{det}\left ( \begin{bmatrix} 8& -1\\ 26 & 3 \end{bmatrix} \right )}{\textup{det}\left ( \begin{bmatrix} 3 &-1 \\ 1& 3 \end{bmatrix} \right )}\\\\\\&& y=\frac{\textup{det}\left ( \begin{bmatrix} 3& 8\\ 1 & 26 \end{bmatrix} \right )}{\textup{det}\left ( \begin{bmatrix} 3 &-1 \\ 1& 3 \end{bmatrix} \right )} \end{array}


Skriv et svar til: En linje l er bestemt ved ligningen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.