Matematik

logistiske vækstfunktion

03. marts 2021 af sandrai - Niveau: B-niveau

Hej 

jeg sidder med denne opgave som jeg ikke helt kan komme igang med. 

er der nogle der kan hjælpe igang med opgaverne? 

på forhånd tak! 


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. marts 2021 af janhaa

a) f(0)

b) ant harer vokser etter 7 år

d) f ' (x)  = 0


Svar #2
03. marts 2021 af sandrai

Tak.
Kan du hjælpe lidt med hvordan jeg for wordmat til at regne ud for mig

Brugbart svar (1)

Svar #3
03. marts 2021 af AMelev

                
b) f '(7) = ..... angiver, at 7 år efter udsætningen vokser bestanden med en hastighed på .... pr. år

d) Alternativt til #1:
Væksthastigheden er størst, når funktionsværdien er halvdelen af den øvre grænse.
Løs ligningen f(x) = 4800.

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #4
03. marts 2021 af AMelev

#2 
Indsæt matematikfelter (Ligning) Alt+M:

 f(x)?9600/(1+16·e^(-0.6x) ),0<x<15 , så har du forskriften for f overført til Wordmat

a) f(0) Wordmat > CAS > Beregn

b) f '(x) </o:p>Wordmat > CAS > Beregn
    f '(7) Wordmat > CAS > Beregn

c) Geogebra

d) f(x)=4800 Wordmat > CAS > Løs ligning(er)


Svar #5
06. marts 2021 af sandrai

#4

#2 
Indsæt matematikfelter (Ligning) Alt+M:

 f(x)?9600/(1+16·e^(-0.6x) ),0<x<15 , så har du forskriften for f overført til Wordmat

a) f(0) Wordmat > CAS > Beregn

b) f '(x) </o:p>Wordmat > CAS > Beregn
    f '(7) Wordmat > CAS > Beregn

c) Geogebra

d) f(x)=4800 Wordmat > CAS > Løs ligning(er)

Jeg kan ikke få geogebra til at give mig en graf? hvordan for jeg intavallet med? 


Skriv et svar til: logistiske vækstfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.