Matematik

parabel

04. marts 2021 af Emma914 - Niveau: A-niveau

Hej jeg har virkelig brug for hjælp til denne her opgave og håber i kan hjælpe mig

grafen for et andengradspolynomien går gennem punktet (2, -4) desuden oplyses at funktionen har nulpunkterne 1 og 4

A) bestem uden hjælpemidler forskriften på formen f(x)=a*(x-x1)*(x-x2), derefter på formen f(x)=a*x2+b*x+c


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2021 af janhaa

nr 1:

f(x)=a*(x-1)*(x-4) = a(x2 -5x +4)


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. marts 2021 af peter lind

Indsæt nulpunkterne i udtrykket fo f(x) og derefter punktet (2, -4). Det giver tre ligninger med tre ubekendte


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. marts 2021 af janhaa

nr 2:

f(2) = a*(4 - 10 + 4) = -4

-2a = -4

a = 2

so:

f(x)=2x^2-10x+8


Svar #4
04. marts 2021 af Emma914

hej mange tak for svaret men hvordan fandt du frem til nr 1?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. marts 2021 af janhaa

#4

hej mange tak for svaret men hvordan fandt du frem til nr 1?

null-pkter


Svar #6
04. marts 2021 af Emma914

jeg er stadig ikke helt med på hvad du gjorde... :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. marts 2021 af peter lind

Parablens ligning er f(x)=a*(x-x1)*(x-x2) hvor x1 og x2 er rødderne


Skriv et svar til: parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.