Fysik

Fysik opgave -hjælp

07. marts 2021 af lottepotte92 - Niveau: B-niveau

Er der nogle der kan hjælpe mig med denne opgave?
Det dybested punkt på jorden er i bunden af marianergraven. Her er haet 11 km dybt. vand har en densitet på 997 kg/m2
a) hvor stort er trykket fra vandsøjllen i denne dybde?
ved overfladen er trykket 101.3 kPa
b) hvor mange større er trykket i bunden af marianergraven, end det er ved havets overflade?

en ballon med et rumfang på 1 liter bringes ned tl bunden af marianergraven. antag at temperaturen er den samme ved overlfaden og ved bundet.
c) hvor stort et rumfang har ballon på bunden af marianergraven?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2021 af janhaa

a)

p=\rho g h=997*9,81*11000 (Pa)=1,0759*10^8\,(Pa)=1061,8\,(atm)


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2021 af janhaa

b) ca 1062 ganger


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2021 af janhaa

c)

pV = nRT = NkT

der

pV = constant

isothermal process


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. marts 2021 af janhaa

p1*V1 = p2*V2

1061,8*V1 = 1*1

V = 9,42*10-4 (liter)


Svar #5
07. marts 2021 af lottepotte92

Tusinde tak for svar!!!! <3


Skriv et svar til: Fysik opgave -hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.