Matematik

f(x)=0

07. marts 2021 af Emilie76 - Niveau: A-niveau

Hej jeg har problemer med en opgaver.

Jeg har funktionen f givet ved f(x) = (x^2 - 5*x + 6)*ln(x^2 + 1);

Løs ligningen f(x)=0

Jeg kan virkelig virkelig ikke finde ud af denne. Det kunne være dejligt ved et svar hvor det står trin får trin så det er nemmere at forstå


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2021 af janhaa

f(x) = 0

 (x-3)(x-2)=0\\ eller\\ \ln(x^2+1)=0

for:

x= 0, x = 2, x=3


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2021 af peter lind

Brug 0 reglen altså en udtryk er 0 så er mindst en af faktorene 0 så du får

(x2 - 5*x + 6)*ln(x2 + 1) <=> x2 - 5*x + 6 = 0 eller ln(x2 + 1) = 0


Svar #3
07. marts 2021 af Emilie76

#2

Brug 0 reglen altså en udtryk er 0 så er mindst en af faktorene 0 så du får

(x2 - 5*x + 6)*ln(x2 + 1) <=> x2 - 5*x + 6 = 0 eller ln(x2 + 1) = 0

Jeg vælger x^2 - 5*x + 6 = 0;

Skal jeg så ikke finde driskriminaten, altså d=(-5)^2-4*1*6 = 1


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. marts 2021 af peter lind

det er korrekt


Skriv et svar til: f(x)=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.