Matematik

En person indsætter 50000 kr. på en konto til en fast årlig rente på 4%

08. marts 2021 af bella0404 - Niveau: 10. klasse
A: Hvor stort et beløb står der på kontoen efter 12 år?
B: hvor mange år går der i alt, inden beløbet på kontoen er blevet fordoblet?

Please hjælp:)) kan ikke komme videre!

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2021 af PeterValberg

Det er en eksponentiel sammenhæng efter modellen

f(x)=b\cdot a^x=50000\cdot 1,04^x

hvor x er antal år efter indsættelsen af kr. 50000,- på kontoen
f(x) er saldoen på kontoen efter x år

a) Bestem f(12)

b) fordoblingskonstanten kan bestemmes som:

T_2=\frac{\log(2)}{log(a)}=\frac{\log(2)}{\log(1,04)}=....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: En person indsætter 50000 kr. på en konto til en fast årlig rente på 4%

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.