Fysik

Fysik

10. marts 2021 af Jaalala - Niveau: A-niveau

Hvordan løser man disse opgaver?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2021 af Soeffi

#0.

Vedhæftet fil:2003506.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. marts 2021 af mathon

        \small \begin{array}{llllll} \textbf{a.}\\& \textup{Str\o mstyrke:}\\&& P=R\cdot I^2\\\\&& I=\sqrt{\frac{P}{R}}=\sqrt{\frac{100\;W}{4\;\Omega}}=\sqrt{\frac{100\;\Omega\cdot A^2}{4\;\Omega}}=5\;A\\\\\\ \textbf{b.}\\& \textup{Kraft p\aa \ spo-}\\& \textup{lens vindinger:}\\&& F=I\cdot B\cdot l\cdot \sin(\theta ) \qquad \textup{hvor }\theta \textup{ er }B\textup{'s vinkel med spolens akse.}\\\\&& F=I\cdot B\cdot l\cdot \sin(90\degree ) \\\\&& F=I\cdot B\cdot N\cdot \left ( \pi\cdot d \right )\\\\&& F=\left ( 5\;A \right )\cdot \left ( 0.50\;T \right )\cdot 100\cdot \left ( \pi\cdot (0.02\;m) \right )\\\\&& F=\left ( 5\;A \right )\cdot \left ( 0.50\;\frac{N\cdot s}{C\cdot m} \right )\cdot 100\cdot \left ( \pi\cdot (0.02\;m) \right )\\\\&& F=\left ( 5\;A \right )\cdot \left ( 0.50\;\frac{N\cdot s}{A\cdot s\cdot m} \right )\cdot 100\cdot \left ( \pi\cdot (0.02\;m) \right )\\\\&& F=15.71\;N \end{array}


Skriv et svar til: Fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.