Fysik

det skrå kast

11. marts 2021 af Finnersejest - Niveau: A-niveau

hey jeg skal finde stedfunktionen og hastighedsfunktionen i både y og x- retning og jeg er ikke helt sikker på hvordan man gøre det har fået hastighedsfunktionen i x-retning til at være x(t)=vox*t=v0*cos(a)*t men er ikke sikker på at det er rigtigt? også hvad er stedfunktionen ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2021 af Quarr

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. marts 2021 af mathon

Det skrå kast uden luftmodstand:

                                         \begin{array}{lllll}& \textbf{v}(t)=\begin{pmatrix} v_{0x}\\ v_{0y}-g\cdot t \end{pmatrix}\qquad \begin{matrix} v_{ox}=v_0\cdot \cos(\alpha)\\v_{oy}=v_0\cdot \sin(\alpha) \end{matrix}\\\\\\& \textbf{s}(t)=\begin{pmatrix} x(t)\\y(t) \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} \int v_{0x}\, \mathrm{d}t\\\int \left ( v_{0y}-g\cdot t \right ) \mathrm{d}t \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} v_{0x}\cdot t+x_0\\ -\frac{1}{2}\cdot g\cdot t^2+v_{0y}\cdot t+y_o \end{pmatrix} \end{array}


Skriv et svar til: det skrå kast

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.