Matematik

Vektor - strøm

12. marts 2021 af Maja2503 - Niveau: C-niveau

Hej. 

Jeg sidder med en opgave om vektorer, som jeg er lidt i tvivl om. 

Hastigheder kan beskrives med vektorer. Figuren viser to personer, der svømmer i havet. Personernes hastighed er vist med vektorer. Enheden på vektorens koordinater er meter pr. sekund. 

I vandet er der strøm. Vandets hastighed er også vist med en vektor. Vektorens koordinater er givet herunder. 

vektor a = (2,0;0,1)

vektor b = (1,8;1,0)

Vektor v = (-0,6;-0,5)

Farten af en svømmer er længden af svømmerens hastighedsvektor. 

Når svømmerne bevæger sig gennem vandet, mærker de strømmen kraftigere, hvis de svømmer mod strømmen end hvis de svømmer med strømmen. Den strøm, som en svømmer mærker pga. sin bevægelse gennem vandet, kaldes den tilsyndeladende strøm. 

c) Hvilken af svømmerne mærker den største tilsyndeladende strøm?

På forhånd tak for hjælpen:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. marts 2021 af StoreNord

Læg strømvektoren til a hhv b og beregn de tilsydeneladende strømme.


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. marts 2021 af StoreNord


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. marts 2021 af AMelev

Væn dig til at lægge et billede af opgaven op i stedet for at skrive af. Så får vi det hele med - også figuren.


Skriv et svar til: Vektor - strøm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.