Matematik

Polynomium

14. marts 2021 af Anders3425 - Niveau: B-niveau

Hej. Er der nogen der kan hjælpe med denne her opagve. Har prøvet mig frem, men kan ikke.

Filen er vedhæftet. 

Vedhæftet fil: 21.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2021 af Jones2929

Hvis du ligger bassinet således at det er spejlet om y-aksen, får du de to punkter (-10; -1) og (10;-1), som figuren går igennem. Da poolen er 3 meter dyb, kan du skrive, at c = -3. Du får da 2. gradspolynomiet 

f(x) = a*x^2 + b*x -3

hvor a og b er ukendte. Du ved dog, at f(-10) = -1 og f(10) = -1, hvilket du kan bruge til løse en ligning med 2 ubekendte. Vha. cas får du a = 0.02 og b = 0, og får dermed forskriften.

f(x) = 0.02*x^2-3

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. marts 2021 af Jones2929

f(8) = -1.72: bassinet er 1.72 meter dybt 2 meter fra kanten.

Med personens højde: du får løsningerne x = \pm 8.36 til ligningen f(x) = 1.6. Dette udtrykker, at han kan bunde 10-8.36 = 1.64 meter væk fra kanten


Svar #3
14. marts 2021 af Anders3425

tak for hjælpen


Skriv et svar til: Polynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.