Matematik

Hvad koster 1 gram i kroner?

16. marts 2021 af Quarr - Niveau: 9. klasse

100 g æbler koster . .. 

Spørgsmål: Hvad koster det for 22 g æbler?

Hvordan finder man så ud af hvad 1 g koster?

Er der en speciel metode til det?

Får nemlig tit sådan nogle spørgsmål i færdighedsregning.

Mange tak for din hjælp, du giver! :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. marts 2021 af janhaa

100 g æbler koster . .. x kr

 22 g æbler koster y kr

y/22 = x/100

y = 0,22x


Svar #2
16. marts 2021 af Quarr

#1

Mange tak for din hjælp, Janhaa! :-) Kan godt gennemskue fidusen i det nu! :-) 

Vh MathiasSA1:)

- - -

Ja

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. marts 2021 af ringstedLC

1.

\begin{align*} \text{Pris}_{22} &= \frac{\text{Pris}_{100}\cdot 22}{100} \end{align*}

2.

\begin{align*} \text{Pris}_{1} &= \frac{\text{Pris}_{100}}{100} \end{align*}


Svar #4
17. marts 2021 af Quarr

#3

Mange tak for din hjælp også, Ringsted! :-) ;-)

- - -

Ja

 


Skriv et svar til: Hvad koster 1 gram i kroner?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.