Matematik

parabel..

17. marts 2021 af majahhhhh - Niveau: C-niveau

Jeg er simpelthen så dårlig til de her anden grads ligninger og parabler..

Hvis nogen vil hjælpe, ville det være dejligt!

Det er bare opgave b

På forhånd tak!!!

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2021 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. marts 2021 af mathon

               \small \begin{array}{llllll} \textbf{(a)}\\& y=ax^2+bx+10\\\\\\ \textbf{(b)}\\& \textup{Grundet symmetrien om linjen }x=3\\& \textup{er den anden rod }\mathbf{x={\color{Red} 5}}\\\\& \begin{array}{lll} 0=a\cdot 1^2+b\cdot 1+10\Leftrightarrow b=-10-a\\ 0=a\cdot 5^2+b\cdot 5+10&\textup{heri inds\ae ttes }b\\\\ \end{array}\\\\& 0=25a+5\cdot (-10-a)+10\\\\& 0=25a-50-5a+10\\\\& 40=20a\\\\& a=2\\\\& b=-10-a=-10-2\\\\& b=-12\\\\\\& f(x)=2x^2-12x+10 \end{array}


Svar #3
17. marts 2021 af majahhhhh

Ej tusind tak, det forstod jeg faktisk vildt godt det der:)


Skriv et svar til: parabel..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.