Matematik

Haster inden mandag! Funktioner - Maple

17. marts 2021 af WMC - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg får en funktion f(x) defineret og skal herefter finde prikproduktet, funktionen ganget med sig selv og funktionen i minus første. 

Jeg mener at man definere en funktion ved at sige f:= 

Men jeg kan ikke helt få den til at lave disse udregninger, hvad gør jeg?

Spørgsmålet er vedhæftet som billedefil.

Vedhæftet fil: Funktion.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2021 af janhaa

f  = 2x + 5

f(f(x)) = 4x + 15


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. marts 2021 af AMelev

For det første, så nøjes med at lægge et billede op af selve opgaven i stedet for hele skærmen, ellers bliver det alt for småt til at læse.

For det andet står der STX 3.g i din profil, men det harmonerer ikke rigtigt med opgavetyperne, så ret lige din profil.

For det tredje er der ikke noget, der hedder prikprodukt mellem funktioner, kun mellem vektorer, og du skal ikke gange funktionen med sig selv.
                                            

Du skal sammensætte funktionen med sig selv f\circ f
(f\circ f)(x)\overset{Def.}{=}f(g(x))
Definer f(x) og bestem så f(f(x)). Det kan du bare regne i hånden, men du kan også gøre det i Maple.
Hvis du ikke ved, hvordan du definerer en funktion i Maple, så google.

Du skal også bestemme den inverse funktion f-1.
f(x)=y\overset{Def.}{\Leftrightarrow }x=f^{-1}(y), dvs. at du skal løse ligningen f(x) = y mht. x og får dermed f-1(y).

Vedhæftet fil:Udklip-2.jpg

Skriv et svar til: Haster inden mandag! Funktioner - Maple

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.