Matematik

Vektorer

17. marts 2021 af Lucci13 - Niveau: C-niveau

Hejsa. Jeg har haft svært at isolerer t i det her regnestykke, hvor jeg skal bestemme t. 

a=(t-1,2) b= (3,-t)

Jeg skal bestemme t, så a og b er ortogonale


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2021 af mathon

Prikproduktet af ortogonale vektorer er lig med 0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. marts 2021 af mathon

                \small \begin{array}{llllll} \textup{solve}\left (\textup{dotP}\left ( \begin{bmatrix} t-1\\2 \end{bmatrix},\begin{bmatrix} 3\\-t \end{bmatrix} \right )=0,t \right ) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. marts 2021 af mathon

Kontroller beregningen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. marts 2021 af AMelev

Løs ligningen \vec a\cdot \vec b=0 mht. t. 
Det skal du kunne uden hjælpemidler.


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.