Matematik

Ekspotentiel udregning

18. marts 2021 af Guleroden1 - Niveau: C-niveau

Hvordan finder man a, når man kender begyndelsesværdien (b)

i denne opgavee?


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. marts 2021 af PeterValberg

Du indsætter de kendte værdier i modellen for den eksponentielle funktion

y=f(x)=b\cdot a^x

109375=7\cdot a^6

a=\sqrt[6\,\,]{\frac{109375}{7}}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Ekspotentiel udregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.