Fysik

Et enkelt fysik spørgsmål

18. marts 2021 af klo102030 - Niveau: B-niveau

Du stryger en tændstik mod tændstik-æskens side med konstant hastighed, således at kraften F= 0,5N påvirker tændatsen. Tændstikken tændes, når du har strøget 1 cm. 

Hvor stort et arbejde har du udført?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2021 af mathon

              \small \small \begin{array}{lllll} \textup{Arbejde er defineret:}\\& A=\textbf{F}\cdot \textbf{s} =F\cdot s\cdot \cos(v)\\ \textup{hvor }\\& v\textup{ er vinklen mellem kraft- og vejvektor.} \end{array}


Svar #2
18. marts 2021 af klo102030

Altså der er ikke flere ting man får at vide i opgaven, end det som jeg har skrevet ind, så jeg finder den en smule mystisk hvorfra man kender cos(v)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2021 af mathon

\small \begin{array}{llll} \textbf{F}\textup{ og }\textbf{s}\textup{ har i denne opgave samme retning.} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. marts 2021 af Sveppalyf (Slettet)

A = F•s

A = 0,5 N * 0,01 m = 0,005 J


Skriv et svar til: Et enkelt fysik spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.