Matematik

Tegn grafen for funktionerne

22. marts 2021 af Mat3matik (Slettet) - Niveau: 7. klasse

a(x)=–x

b(x)=x–2

c(x)=2x

d(x)=-1/2x

e(x)=2x–3

f(x)=1/2+3


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2021 af ringstedLC

Lav en tabel med mindst to støttepunkter for funktionen a(x). Funktionsværdien er y-værdien af et punkt.

Afsæt punkterne i et koordinatsystem.

Konstruer en ret linje gennem to punkter.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. marts 2021 af AMelev

#0 Skulle den sidste ikke hedde f(x) = 1/2x + 3?

Alternativ til metoden i #1.
Generelt hedder lineære funktioner, som har rette linjer som grafer, g(x) = a·x + b.
Linjen går gennem punktet (0,b).
Hvis man derfra går 1 til højre, skal man gå a op. Hvis a er negativ fx -2, skal man altså gå -2 op, dvs. 2 ned.

Eks.
g(x) = -3x + 5. a = -3 og b = 5, så (0,5) ligger på linjen, og hvis man derfra går 1 th., skal man gå 3 ned.

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Skriv et svar til: Tegn grafen for funktionerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.