Matematik

første ordens ikke homogen D.I.F Lig.

25. marts 2021 af Amalie1234324 - Niveau: A-niveau

Hej,

Jeg har fået e^1/2x^2 =1/2e^(1/2x^2) *-1/x^2+k. Er det rigtigt. Grunden til at jeg spørger skyldes, a tjeg ikke forstå wolframs metode. Og så tænker jeg at y skal isoleres, og så er jeg færdig. Med denne del

Vedhæftet fil: hjælp 1.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2021 af janhaa

look at this first  order ODE, the only difference is +/-

https://math.stackexchange.com/questions/2208575/solve-the-differential-equation-fracdydx-xy-1

and again, you get the error function, erf(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. marts 2021 af janhaa

e^1/2x^2 =1/2e^(1/2x^2) *-1/x^2+k.

this make no sense


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2021 af janhaa

you need to solve this ODE: 

y' + xy = 1

with integrating factor.


Svar #4
25. marts 2021 af Amalie1234324

I have, og dette trin er jeg for længst færdig med, og jeg er nået til at integerere på begge sider af lighedstegnet, og det som jeg sendte er resultatet. Mit spørgsmål er, er det rigtigt 

e^1/2x^2 =1/2e^(1/2x^2) *-1/x^2+k.

Kan mit resultatet ikkes bruges? Jeg forstår godt hvad der sker i det link du sendte, men jeg har altid skulle gør det på den måde som jeg sendte til dig.


Skriv et svar til: første ordens ikke homogen D.I.F Lig.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.