Matematik

1 orden DIF ligning ikke homogen

25. marts 2021 af Amalie1234324 - Niveau: A-niveau

Jeg er nået til at integerere på begge sider af lighedstegnet, og det som jeg sendte er resultatet. Mit spørgsmål er, er det rigtigt?

e^1/2x^2 =1/2e^(1/2x^2) *-1/x^2+k.

Kan mit resultatet ikke bruges? Jeg forstår godt hvad der sker i det link som der blev sendt, men jeg har altid skulle gør det på den måde som jeg sendte. 

Det link som blev sendt som hjælp er følgende:

https://math.stackexchange.com/questions/2208575/solve-the-differential-equation-fracdydx-xy-1


Svar #2
25. marts 2021 af Amalie1234324

#1

https://math.stackexchange.com/questions/2208575/solve-the-differential-equation-fracdydx-xy-1

Altså, sender du det samme link hele tiden fordi du vil have at jeg gør det på deres måde? Jeg ville blot vide om det kan lade sig gør at gør det på min måde 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2021 af peter lind

Jeg kan jo ikke se hvad du gør; men din løsning er jo helt forskellig fra de side der henvises til


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. marts 2021 af janhaa

#2
#1

https://math.stackexchange.com/questions/2208575/solve-the-differential-equation-fracdydx-xy-1

Altså, sender du det samme link hele tiden fordi du vil have at jeg gør det på deres måde? Jeg ville blot vide om det kan lade sig gør at gør det på min måde 

no


Svar #5
25. marts 2021 af Amalie1234324

Jamen jeg har blot integeret: integral dy/dx e^1/2x^2 = integrale^(1/2x^2), og så får jeg

e^1/2x^2 =1/2e^(1/2x^2)+k ? Jeg har ikke gjort andet end interget på begge sider


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. marts 2021 af peter lind

Det er forkert.  Du kan  prøver at differentiere den funktion du har fundet. Det giver ikke e½x^2 intergrationsprøven


Svar #7
25. marts 2021 af Amalie1234324

Så den kan kun løses ved at gør det på den måde som du sendte i linket? Kan det ikke gøres vhj af substuition hvor det ser pænere ud end du sendte.?

Brugbart svar (0)

Svar #8
25. marts 2021 af peter lind

Du kan bruge formel 180 side 29 i din formelsamling


Svar #9
26. marts 2021 af Amalie1234324

I understand. The last question i hope you will help :)  hvordan kan mit u som er x^2/2  become  u =x/kvadratorod af 2. 

And in the picture i send from the website, shouldnt i just substuituet back, and i will finish?

Vedhæftet fil:hjælp2.PNG

Skriv et svar til: 1 orden DIF ligning ikke homogen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.