Matematik

Vektorer

25. marts 2021 af Maja2503 - Niveau: C-niveau

Hej. 

Jeg er gået lidt i stå med en opgave om vektorer. Jeg har vedhæftet et billede af opgaven. Er der nogen, der kan forklare, hvordan opgaven skal løses?

På forhånd tak for hjælpen. 


Svar #1
25. marts 2021 af Maja2503

Her er et billede af opgaven: 


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. marts 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2021 af mathon

                   \small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\&\textup{afstand:}& \left | OQ \right |=t\cdot v\\\\& \textup{vektorielt:}&\overrightarrow{OQ}=t\cdot \overrightarrow{v}\\\\&& \overrightarrow{OQ}=t\cdot \begin{pmatrix} 4\\1 \end{pmatrix} \end{array}


Svar #4
25. marts 2021 af Maja2503

#3

                   \small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\&\textup{afstand:}& \left | OQ \right |=t\cdot v\\\\& \textup{vektorielt:}&\overrightarrow{OQ}=t\cdot \overrightarrow{v}\\\\&& \overrightarrow{OQ}=t\cdot \begin{pmatrix} 4\\1 \end{pmatrix} \end{array}

Hej. Tak for hjælpen. Jeg forstår dog ikke helt, hvorfor vektor OQ = t*vektor V?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. marts 2021 af mathon

En helt almindelig sammenhæng

afstand = hastighed αtid

      \small s=v\cdot t=t\cdot v


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. marts 2021 af mathon

En helt almindelig sammenhæng

afstand = hastighed · tid

      \small s=v\cdot t=t\cdot v


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.