Matematik

Indfør en passende variable, og opstil et udtryk

26. marts 2021 af mariejensen0 - Niveau: C-niveau

Er der nogen der ved hvordan jeg opstiller en variable i maple?

EU landene havde samlet i perioden efter 1990 en vækst i BNP på 2% p.a. I 1990 havde et BNP på 9 billioner.

Indfør en passende variable, og opstil et udtryk, der beskriver udviklingen i EUs BNP som funktion af tiden efter 1990.

Er det her rigtig som et udtryk? y = 2*x + 9?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2021 af Quarr

Nej. Se under Webmatematik.dk --> eksponentiel funktion.

Når noget vokser/aftager med en fast procent pr. tidsenhed (Eksponentiel funktion)

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2021 af Quarr

En eksponentiel funktion kan skrives på formen: 

 f(t)=b\cdot a^{t}

a=1+(r/100)= ?

b=9 (Begyndelsesværdien)

f(t)= ?

- - -

Ja

 


Skriv et svar til: Indfør en passende variable, og opstil et udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.