Fysik

Bølgelængder af emissions -og absorptionslinjer

26. marts 2021 af Scien - Niveau: B-niveau

Jeg har virkelig brug for hjælp til hvordan denne opgave skal laves, forstår det ikke rigtig!

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2021 af mathon

     \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{a.}\\&& \lambda=\frac{h\cdot c}{\Delta E}=\frac{1239.84\;eV\cdot nm}{\Delta E}\\\\&-5.39\;eV\rightarrow -3.54\;eV& \lambda=\frac{1239.84\;eV\cdot nm}{\Delta E}=\frac{1239.84\;eV\cdot nm}{\left (-3.54-(-5.39) \right )\;eV}=670.2\;nm\\\\&\textup{...osv...} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2021 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textbf{detaljer:}\\&& h=6.62607\cdot 10^{-34}\;J\cdot s=4.135665\cdot 10^{-15}\;eV\cdot s\\\\&& h\cdot c=\left (4.135665\cdot 10^{-15}\;eV\cdot s \right )\cdot \left ( 2.99792\cdot 10^{17}\;\frac{nm}{s} \right )=1239.84\;eV\cdot nm \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. marts 2021 af mathon

     \small \small \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{a.}\\&& \lambda=\frac{h\cdot c}{\Delta E}=\frac{1239.84\;eV\cdot nm}{\Delta E}\\\\\\&-5.39\;eV\rightarrow -3.54\;eV& \lambda=\frac{1239.84\;eV\cdot nm}{\Delta E}=\frac{1239.84\;eV\cdot nm}{\left (-3.54-(-5.39) \right )\;eV}=670.2\;nm\\\\\\& -5.39\;eV\rightarrow -1.55\;eV&\lambda=\frac{1239.84\;eV\cdot nm}{\Delta E}=\frac{1239.84\;eV\cdot nm}{\left (-1.55-(-5.39) \right )\;eV}=322.9\;nm\\\\\\& -5.39\;eV\rightarrow -1.50\;eV&\lambda=\frac{1239.84\;eV\cdot nm}{\Delta E}=\frac{1239.84\;eV\cdot nm}{\left (-1.50-(-5.39) \right )\;eV}=318.7\;nm \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. marts 2021 af mathon

     \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{b.}\\&& \lambda=\frac{h\cdot c}{\Delta E}=\frac{1239.84\;eV\cdot nm}{\Delta E}\\\\\\&-3.54\;eV\rightarrow -2.01\;eV& \lambda=\frac{1239.84\;eV\cdot nm}{\Delta E}=\frac{1239.84\;eV\cdot nm}{\left (-2.01-(-3.54) \right )\;eV}=810.4\;nm\\\\\\& -3.54\;eV\rightarrow -1.50\;eV&\lambda=\frac{1239.84\;eV\cdot nm}{\Delta E}=\frac{1239.84\;eV\cdot nm}{\left (-1.50-(-3.54) \right )\;eV}=607.8\;nm \end{array}


Skriv et svar til: Bølgelængder af emissions -og absorptionslinjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.