Matematik

renter

26. marts 2021 af lauhan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har svært ved at løse b og c, er der en der kan hjælpe med at forklare

Mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2021 af mathon

                  \small \begin{array}{lllll} \textbf{b)}\\&& \left (1+r_{\textup{\aa r}} \right )^2=1.10\\\\ \textbf{c)}\\&& 10^4\cdot 1.10\cdot (1+r)^4=12653.19 \end{array}


Svar #3
10. april 2021 af lauhan (Slettet)

jeg forstår ikke den besvarelse du har givet mig, da min lærers facit er ret anderledes


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. april 2021 af mathon

                  \small \small \small \begin{array}{lllll} \textbf{b)}\\&& \left (1+r_{\textup{\aa r}} \right )^2=1.10\\\\&& 1+r_{\textup{\aa r}}=1.10^{0.5}=1.04881\\\\&& r_{\textup{\aa r}}=0.04881=4.88\%\\\\\\ \textbf{c)}\\&& 10^4\cdot 1.10\cdot (1+r_{\textup{\aa r}})^4=12653.19 \\\\&& (1+r_{\textup{\aa r}})^4=\frac{12653.19}{10^4\cdot 1.10}\\\\&& 1+r_{\textup{\aa r}}=\left (\frac{12653.19}{10^4\cdot 1.10} \right )^{0.25}=1.03562\\\\&& r_{\textup{\aa r}}=0.03562=3.56\% \end{array}


Skriv et svar til: renter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.