Matematik

1 orden differentialigning hvordan kommer jeg videre?

26. marts 2021 af Amalie1234324 - Niveau: A-niveau

Hey,

Jeg er nået til det guleområde i de tlink som jeg fik sendt som hjælp(se bilelde). Min opgave var dy/dx+xy=1

https://math.stackexchange.com/questions/2208575/solve-the-differential-equation-fracdydx-xy-1

Kan nogen hjælpe mig emd at komme videre. Skal jeg skriver lvadratrod  af 2* integal e^-x^2/2 du= kavdratrod af pi/2*erf(x^2/2) +k

Vedhæftet fil: komme videre.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2021 af janhaa

I=\sqrt{2}\int e^{-u^2} du=\sqrt{2}\frac{\sqrt{\pi}}{2}\,erf(u)+k\\ \\I=\frac{\sqrt{\pi}}{\sqrt{2}}\,erf(u)+k\\


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2021 af janhaa

and if 

u=\frac{x}{\sqrt{2}}\\ \\ I=\sqrt{\frac{\pi}{2}}\,erf(\frac{x}{\sqrt{2}})+k


Svar #3
26. marts 2021 af Amalie1234324

Tak for hjælpen :), skal der ikke indsættes x^2/2 på u´s plads?


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. marts 2021 af janhaa

#3

Tak for hjælpen :), skal der ikke indsættes x^2/2 på u´s plads?

no, because:

https://www.wolframalpha.com/input/?i=int+e%5E%28-x%5E2%29+dx


Skriv et svar til: 1 orden differentialigning hvordan kommer jeg videre?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.