Matematik

(k*f(x))'=k*f'(x)

26. marts kl. 16:47 af Alrighty - Niveau: B-niveau

Jeg skal udregne h(x)=6*ln(x)

Hvordan kan jeg bruge regnereglen i overskriften? Til venstre står alt sammen jo i parentes med mærke. Hvordan ved jeg at 6 er mærke - burde det ikke være 6' så? ln(x) er jo en funktion og ikke 1/x=x^-1 som er den afledte udgave af den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts kl. 16:57 af janhaa

(6*ln(x)) ' = 6*(ln(x))' = 6/x


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts kl. 19:19 af Anders521

#0 Med funktionen h kan du vel se, at k = 6 og f(x) = ln(x), så h er et produkt bestående af den konstante funktion 6 og logaritmefunktionen ln(x). Regnereglen i overskriften er nok en følge af produktreglen, idet 

                                 (6·ln(x))' = (6)'·ln(x) + 6·(ln(x))' = 0·ln(x) + 6·(1/x) = 6/x , hvor x≠0


Skriv et svar til: (k*f(x))'=k*f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.