Matematik

Bestemme antal år

27. marts 2021 af ca10 - Niveau: 10. klasse

En moder er 66 år, og hendes datter er halvt så gammel. Hvor mange år er det siden , at moderen var 4 gange så gammel som datteren ?

Hvordan løser man den opgave på fårhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. marts 2021 af janhaa

66-x=4(33-x)\\ 3x=66\\ x=22

22 år siden.


Svar #2
27. marts 2021 af ca10

Tak for svaret


Skriv et svar til: Bestemme antal år

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.