Matematik

Bestemt integrale.. Hvad kan jeg gøre i dette tilfælde?

28. marts 2021 af Elninoo - Niveau: A-niveau

Hej folkens, jeg har prøvet at udregne nogle forskellige "Bestemt integrale opgaver"

Men bliver i tvivl i dette tilfælde når jeg har en opgave hvor jeg har 3x som bliver til 3/2x^2 og når jeg skal indsætte tallet F(-2) så bliver jeg lidt i tvivl hvordan jeg udregner 3/2 -2^2 

Prøv og se vedhæftet så giver det måske lidt mening - en eller anden som kan hjælpe med en god forklaring tusind tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll}\\&& \int_{-2}^{2}\left ( 3x+2 \right )\,\mathrm{d}x=&\left [\frac{3}{2}x^2+2x \right ]_{-2}^{2}=\frac{3}{2}\cdot 2^2+2\cdot 2-\left ( \frac{3}{2}\cdot( -2)^2+2\cdot ( -2) \right )=\\\\&&& 6+4-(6-4)=10-2=8 \end{array}


Svar #2
28. marts 2021 af Elninoo

Hm


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. marts 2021 af AMelev

Hvorfor HM?
(-2)= 4, så 3/2·(-2)2 = 3/2·4 = 6.
Eller var det noget andet, der undrede dig?


Svar #4
28. marts 2021 af Elninoo

Forstår godt selve metoden 
Det er bare i forhold til 3/2*2^2 hvordan det giver 6.. 

Hvad er det som han gør ganger han bare ind? Fordi 2^2= 4 hvad gør han med 3/2? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. marts 2021 af ringstedLC

#4:

\begin{align*} \frac{3}{2}\cdot 4 &= \frac{3\cdot 4}{2} \\ &= \frac{12}{2}=6 \end{align*}


Skriv et svar til: Bestemt integrale.. Hvad kan jeg gøre i dette tilfælde?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.