Fysik

Spændingsfald... HJÆLP

06. april 2021 af Villads40 - Niveau: B-niveau
Hej alle sammen, er der en der kan hjælpe med følgende opgave, ift. hvilken formel jeg skal benytte til at regne de forskellige opgaver, da jeg ikke helt kan se hvordan jeg skal løse dem.
Tak på forhånd
Vedhæftet fil: IMG_20210406_221712.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2021 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. april 2021 af peter lind

du mangler  at vise grafen med temperaturafhængigheden


Svar #3
06. april 2021 af Villads40

Der er ikke angivet nogen graf som viser temperaturafhængigheden

Brugbart svar (1)

Svar #4
06. april 2021 af ringstedLC

En NTC-resistor- (Negativ Temperatur Koefficient) 's modstand falder, når temp. stiger. Da RNTC sidder i bunden af spændingsdeleren vil spændingen over den, derfor være lav, når køleskabet er blevet varmt.

a. Spændingen falder Uon over RNTC, derfor:

\begin{align*} U_{R_1} &= U-U_{on} \\ U_{R_1} &= I__{R_1}\cdot R_1\Rightarrow I_{R_1}=\;? \end{align*}

b. Spændingen falder Uoff over RNTC, derfor ?:

c. Det er en seriekobling, så strømmen er fælles. Her bruges IR1 fra a.:

\begin{align*} I_{R_1} &= I_{NTC} \\ U_{on} &= U_{NTC}=I_{NTC}\cdot R_{NTC}\Rightarrow R_{NTC}=\;? \end{align*}

d. Udfra den omtalte figur kan temp. sikkert vurderes.


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. april 2021 af ringstedLC

#3 Der er ikke angivet nogen graf som viser temperaturafhængigheden

Så må der stå noget om ºC/Ω eller lign.


Svar #6
06. april 2021 af Villads40

Jeg forstår ikke helt hvilken tal jeg så skal benytte, for jeg har jo kun resistansen og spændingen på R1

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. april 2021 af ringstedLC

Du kender R1 , U , Uon og Uoff (14.7 V og 15.3 V)


Skriv et svar til: Spændingsfald... HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.