Matematik

Differentialligning

06. april 2021 af inneedofhomework - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg sidder med denne opgaver, som jeg har svært ved at løse. Er der en, der kan vise, hvordan den skal løses?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2021 af AMelev

                 

Hvad er problemet? Benyt dit CAS-værktøj. Hvad bruger du?

Løs først differentialligningen med startbetingelsen M(0) = 1.
Løs derefter ligningen f(75) = 0.5 mht. k.


Svar #2
06. april 2021 af inneedofhomework

Jeg bruger Geogebra. Hver gang jeg prøver at løse ligningen med mit CAS-værktøj, så får jeg ikke det rigtige resultat... jeg får bare et spørgsmålstegn...


Svar #3
06. april 2021 af inneedofhomework

hvordan skal jeg sætte startbbetingelsen M(0)=1? kan jeg skrive ligningen og så dernæst t(0, 75)?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. april 2021 af janhaa

#3

hvordan skal jeg sætte startbbetingelsen M(0)=1? kan jeg skrive ligningen og så dernæst t(0, 75)?

M(0) = 1

og

M(75) = 0,5


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. april 2021 af janhaa

\int M^{-2/3} dM = -k \int dt\\ \\ 3\sqrt[3]{M}=-k*t+c\\ etc...


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. april 2021 af AMelev

Prøv  med f(x):=BeregnODE[y'=-k·y^(2/3),  (0,1)]

Når du så har f(x), løser du ligningen f(75) = 0.5 mht. k.


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.