Matematik

Binomialfordeling

11. april 2021 af Cecilie567 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der nogen der kan hjælp

Vedhæftet fil: hjælp mat 1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2021 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. april 2021 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. april 2021 af peter lind

a) Brug dit CAS værktøj

b) Se om P(X>45) < 0,05


Svar #4
11. april 2021 af Cecilie567 (Slettet)

#3

a) Brug dit CAS værktøj

b) Se om P(X>45) < 0,05

Altså den giver 0.0041


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. april 2021 af peter lind

så forkastes hypotesen


Svar #6
11. april 2021 af Cecilie567 (Slettet)

#5

så forkastes hypotesen

Men hvordan kan man ved om den er højre side test eller venstre?


Brugbart svar (1)

Svar #7
11. april 2021 af peter lind

Af H0 hypotesen


Svar #8
11. april 2021 af Cecilie567 (Slettet)

.


Svar #9
11. april 2021 af Cecilie567 (Slettet)

#7

Af H0 hypotesen

Så fordi den siger højst, derfor skal man vælge højrsidet?


Brugbart svar (1)

Svar #10
11. april 2021 af peter lind

ja. Lav evt. en tallinje med H0 angivet


Svar #11
11. april 2021 af Cecilie567 (Slettet)

#10

ja. Lav evt. en tallinje med H0 angivet

Hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #12
12. april 2021 af peter lind

Du skal altid teste på det alternative til H0


Brugbart svar (0)

Svar #13
12. april 2021 af AMelev

X = antal venstrehåndede; p = P(venstrehåndet)

Nulhypotese H0: p ≤ 1/10 = 10%
Alternativ hypotese H1: p > 10%

Testet er højresidet, da kun høje stikprøveresultater er kritiske for nulhypotesen.
Stikprøve n = 300, så X ~ b(300, 10%) under H0.
Stikprøveresultat X = 45

Beregn P(X ≥ 45), dvs. sandsynligheden for at få det aktuelle resultat eller endnu værre (set fra H0's synspunkt).
Hvis P(X ≥ 45) < 5%, forkastes nulhypotesen på 5% signifikansniveau, og ellers accepteres den.


Brugbart svar (0)

Svar #14
12. april 2021 af AMelev

#4 Du har ikke beregnet P(X>45), men P(X≥45). Det er dog også den, du skal bruge, jf. #13.

#6 Hvis H0: p ≥ p0, så må p jo gerne være meget stor, og så er et stort stikprøveresultat OK. Hvis du derimod får et lille antal, vil du måske tvivle på H0.
Derfor tester du med den p-værdi, der alt andet lige vil give det mindste stikprøveresultat under H0,
dvs. X ~ b(n,p0)
Det er kun små  stikprøveresultater, der er kritiske for H0, så testet er venstresidet, dvs. de kritiske værdier ligger til venstre på talaksen K = {0, 1, ... k}. 
k kaldes den kritiske værdi og er den største værdi, hvor (X ≤ k) < 5% (eller hvad signifikansniveauet nu er)

Hvis H0: p ≤ p0, er det jo OK med små stikprøveresultater - kun store stikprøveresultater er kritiske for H0. Testet er dermed højresidet og den kritiske mængde er {k, ...., n}. k er her den mindste værdi, hvor
(X ≥ k) < signifikansniveauet

Hvis H0: p = p0, er både små og store stikprøveresultater kritiske, dvs. at testet i dette tilfælde er dobbeltsidet, og man deler signifikansniveauet ligeligt til hver side.


Brugbart svar (0)

Svar #15
12. april 2021 af peter lind

#13  Alternativet til H0: P(X≤45) er P(X>45)


Skriv et svar til: Binomialfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.