Matematik

Brøkker

12. april 2021 af aya111 - Niveau: C-niveau

Hej er der nogle der kan hjælpe med denne her brøkdel som jeg har vedhæftet som billede

er det rigtigt at a=2 og b=3 og c=9 og at jeg så skal gange a og c sammen også divider den med b og resultatet er det så 6?

Vedhæftet fil: 293.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2021 af PeterValberg

\frac23\cdot 9=\frac{2\cdot 9}{3}=\frac{18}{3}=6

se eventuelt denne video < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
12. april 2021 af aya111

Mange tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. april 2021 af AMelev

#0 Jeg er lidt uforstående over for C-niveau og STX 3g - det harmonerer ikke rigtigt.

Man ganger en brøk med et tal ved at gange tallet på i tælleren. \frac23\cdot 9=\frac{2\cdot 9}{3}

Generelt er det en god ide at forkorte (dividere med samme tal i tæller og nævner) før man ganger ud. 
3 går op i både 9 i tæller og 3 i nævner, så der kan forkortes med 3: \frac23\cdot 9=\frac{2\cdot 9}{3}=\frac{2\cdot 3}{1}=6


Skriv et svar til: Brøkker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.