Matematik

Lav en formel

12. april 2021 af calliemoore (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvis der er 85 mg koffein i 125 ml, hvordan laver man en formel ud af det?

Altså hvor man f.eks bare indsætter et hvis antal ml og man så via formlen kan regne ud hvor meget koffein det svarer til.

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2021 af PeterValberg

Lad x være antal ml (kaffe?) og f(x) antal mg koffein

f(x)=\frac{85}{125}\cdot x = \frac{17}{25}\cdot x

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2021 af janhaa

formel?

d = m/V

d: density

m: masse

V= volum

**********************

hvor meget koffein?

85 mg 

****************

what is your question/problem?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2021 af peter lind

Dit niveau og profil stemmer ikke overens

Det kommer så sandelig an på hvad man har og hvad man vil lave en formeel for. Hvad er rumfanget hvis man tilsætter 85mg koffein til 125ml, hvor man ikke engang ved hvad de 125 ml er for noget. sprit, vand, kaffe, te, kakaopulver, grus ???


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. april 2021 af AMelev

STX 3g og Niveau 9.klasse? Du har måske ret, at niveauet er 9.klasse, men er du så STX 3g?
Det er svært at give kvalificeret hjælp, hvis vi ikke ved, hvilke redskaber, spørgeren har/burde have til rådighed. 

#0

Hvis der er 85 mg koffein i 125 ml, hvordan laver man en formel ud af det?

Alt andet lige, så er det 85 mg pr. 125 mL, altså \frac{85}{125}\frac{mg}{mL}=\frac{17}{25}\frac{mg}{mL}=0.68\frac{mg}{mL}

M = 0.68·V, hvor M er koffeimængden/mg og V er volumen/mL


Skriv et svar til: Lav en formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.