Matematik

Matematikhjælp

13. april 2021 af Daniella00809 - Niveau: B-niveau

Hej jeg sidder midt i en aflevering, og jeg kan simpelthen ikke forstår hvordan jeg skal lave denne opgave 

På figuren ses en parabel der er graf for en funktion f, som er bestemt ved 

fx=a*x^2+b*x+c 

Argumenter for fortegnet for hver af konstanterne a,b og c og deskriminanten d 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2021 af mathon

medsend grafen.


Svar #2
13. april 2021 af Daniella00809

Har lidt problemer med at få den ind


Svar #3
13. april 2021 af Daniella00809

hvad med denne, nogen der kan fortælle mig hvordan denne skal løses?

En sammensat funktion h(x)= f(g(x)) er givet ved

h(x)=in(2x+4),    x>-2

 bestem forskriften for hver af de to funktioner f og g som h kan være sammensat af 

Vedhæftet fil:parabel.docx

Svar #4
13. april 2021 af Daniella00809

Kan i se den fil som hedder parabel.docx. parablen høre til den første opgave


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. april 2021 af mathon

#3


Svar #6
13. april 2021 af Daniella00809

ved ikke helt om grafen kan ses


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. april 2021 af mathon


   #3

          \small \begin{array}{llllllll} h(x)=f(g(x))\\& &&y=g(x)=2x+4\\\\&&& f(y)=\ln(y) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. april 2021 af mathon

#4

                \small \begin{array}{lllllll} \textbf{Parablen}\\& a>0&\textup{da grenene vender opad}\\\\& c>0&\textup{da parablen sk\ae rer y-aksen p\aa \ dennes positive del}\\\\& b<0&\textup{da tangenth\ae ldningen i }(0,c)\textup{ er negativ}\\\\& d<0&\textup{da parablen er uden nulpunkter}\\\\& \end{array}


Svar #9
13. april 2021 af Daniella00809

Så diskriminanten den er negativ 


Svar #10
13. april 2021 af Daniella00809

jeg forstår ikke helt hvordan nr 3 skal skrives op


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. april 2021 af mathon

Har det noget at gøre med,
at du skriver in(2x+4)som retelig skal være
ln(2x+4) dvs den naturlige logaritme af (2x+4)  x > -2


Skriv et svar til: Matematikhjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.