Fysik

Resulterende bølge

13. april 2021 af zhenia - Niveau: B-niveau

Hej. Hvordan kan følgende opgaver løses, hvordan skal jeg kunne tegne det ind på geogebra?


Svar #1
13. april 2021 af zhenia

Opgaven er vedhæftet:

Vedhæftet fil:Fysik opgave.PNG

Svar #2
14. april 2021 af zhenia

?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2021 af Soeffi


Svar #4
14. april 2021 af zhenia

Tusind tak, betyder det så at den sorte bølge er den resulterende?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. april 2021 af Soeffi

#4. Ja.


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. april 2021 af Soeffi

#3. For en ordens skyld...

I Geogebra er der en funktion med blå graf og forskriften f(x) = sin(x·π/2). Der er også en rød med forskriften: g(x) = a·sin(b·x·π/2 + c). De passer med nedenstående grafer, når a=-0,5, b=1 og c=0:

Den sorte graf i Geogebra er grafen for funktionen: f+g... 

Svaret på d) er, at den resulterende bølge er harmonisk, når bølgerne har samme bølgelængde. (I Geogebra-eksemplet betyder det, at b=±1).


Skriv et svar til: Resulterende bølge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.