Matematik

Statistik/sandsynlighedsregning

20. april 2021 af Manasje - Niveau: B-niveau
Er der en venlig sjæl som kan hjælpe med følgende opgave? Skulle gerne være uploaded.

På forhånd tak for hjælpen
Vedhæftet fil: 20210420_113403.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2021 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
20. april 2021 af Manasje

Tak Peter!

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2021 af PeterValberg

a)

P(3\text{ hunk\o n})=\frac{K(10,3)}{K(20,3)}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. april 2021 af PeterValberg

b) Da der er et meget stort antal kyllinger og der er lige mange af hver køn,
må sandsynligheden for tre af hunkøn kunne beregnes som:

P(3\text{ hunk\o n})=\left(\frac12 \right )^3

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
20. april 2021 af Manasje

Mange tak for svar. Hvad er det for en model du bruger her

Brugbart svar (1)

Svar #6
20. april 2021 af PeterValberg

i #4 ? ·

Når der er et tilstrækkeligt stort antal (vi kender endda ikke det eksakte antal)
og vi får at vide, at der er lige mange af hver køn, så er sandsynligheden
for at udvælge en kylling af hunkøn 1/2 og da du skal udtage tre, så må sandsynligheden
for at udvælge tre af hunkøn:   P(3 hunkøn) = 1/2 ·  1/2 ·  1/2 = (1/2)3

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
20. april 2021 af Manasje

Selvfølgelig, meget god forklaring, mange tak! Hvilken formel har du brugt til opgave a?

Brugbart svar (1)

Svar #8
20. april 2021 af PeterValberg

i a) har jeg benyttet, at sandsynligheden for en hændelse er
lig med antal gunstige udfald divideret med antal mulige udfald.

gunstige udfald er de udfald, hvor man udtager tre kyllinger af hunkøn (af 10)
det kan man gøre på K(10,3) måder...
mulige udfald er alle de måder, hvorpå man kan udtage 3 kyllinger af de 20 mulige,
de kan man gøre på K(20,3) måder

Man kan udtage r elementer af n mulige på

K(n,r)=\frac{n!}{r!\cdot(n-r)!} 

forskellige måder, forudsat at det er uden tilbagelægning og at rækkefølgen,
hvorpå elementerne udtages er underordnet :-)

se eventuelt < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #9
20. april 2021 af Manasje

Mange tak for hjælpen Peter, forstår begge opgaver nu :)

Skriv et svar til: Statistik/sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.