Matematik

bestem k-værdi

20. april 2021 af megadoom123 - Niveau: A-niveau

Hvordan løses en 4. gradspolynomium. Jeg er lost.


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. april 2021 af mathon

                 \small \small \begin{array}{llllll}&& P(x)=\underset{\begin{array}{lll} \textup{har ingen reelle}\\\textup{nulpunkter} \end{array}}{\underbrace{(x^2+2x+2)}}\cdot \left ( x^2-x+k \right ) \\\\&& \textup{nulpunktet skal derfor s\o ges for }x^2-x+k \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2021 af mathon

Hvad kræves, for at x- x + k = 0 har netop én rod?


Svar #3
20. april 2021 af megadoom123

at diskriminanten er lig med 0, efttersom:

d > 0 = 2 rødder

d = 0 = 1 rod

d < 0 = ingen løsninger


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. april 2021 af mathon

Beregn så k.


Skriv et svar til: bestem k-værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.