Matematik

Bestem skæringpunkt og den spidse vinkel

20. april 2021 af susi546 - Niveau: A-niveau

En linje l er givet ved ligningen:

6x+8y+12=0

a) Bestem skæringspunktet mellem linjen l og førsteaksen

En anden linje m er givet ved ligningen:

2x+3y+12=0

b) Bestem den spidse vinkel mellem linjerne l og m


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2021 af ringstedLC

a) Omskriv ligningen til y = ... og sæt y = 0

b) Vinklen er den samme som vinklen mellem de to normalvektorer. Se i din FS, hvordan en vinkel mellem to vektorer findes.


Skriv et svar til: Bestem skæringpunkt og den spidse vinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.