Matematik

Opgaver til funktion

20. april 2021 af suludu - Niveau: B-niveau

Hej alle! Håber i har en god aften!

Jeg har lidt problemer med min matematik aflevering - jeg har prøvet alt for at løse den:( men intet virker for min hjerne lige nu:( Håber i kan hjælpe!

Spillet ''Darlings and Dragons'' har 1000 registrerede brugere og en spilleaktivitet på 3,5 timer pr. bruger. Fra lignende spil ved man, at hvis brugertallet øges med 10% vil spilleaktiviteten pr. bruger øges med 5%

Spilleaktiviteten kan beskrives ved en funktion, hvor x er antal brugere og y er spille aktiviteten pr. bruger 

a) hvilken type funktion er der tale om?

b) opstil en forskrift for funktionen

c) hvor mange registrerede brugere skal der være, før spilleaktiviteten er oppe på 10 timer om måneden?

ALT HJÆLP ER SERIØST EN KÆMPE HJÆLP <3


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. april 2021 af peter lind

se formel 116 side 21 i din formelsamling


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. april 2021 af ringstedLC

a) Funktionen kaldes også "procent-procent funktionen".


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2021 af mathon

#0
       Hvad gælder specifikt for de variables vækst for en potensfunktion?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. april 2021 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. april 2021 af mathon

                \small \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\& \textup{potensfunktion}\\\\ \textbf{b)}\\&& 1+r_y=(1+r_x)^a\\\\&& 1.05=1.10^a\\\\&& a=\frac{\ln(1.05)}{\ln(1.10)}\\\\&& f(x)=y=b\cdot x^{\frac{\ln(1.05)}{\ln(1.10)}}\\\\&& 3.5=b\cdot 1000^{\frac{\ln(1.05)}{\ln(1.10)}}\\\\&& b=\frac{3.5}{1000^{\frac{\ln(1.05)}{\ln(1.10)}}}\\\\& \textup{\textbf{pr\ae cis} funktion:}\\&& f(x)=\frac{3.5}{1000^^{\frac{\ln(1.05)}{\ln(1.10)}}}\cdot x^{\frac{\ln(1.05)}{\ln(1.10)}} \\\\\\ \textbf{c)}\\&& 10=\frac{3.5}{1000^^{\frac{\ln(1.05)}{\ln(1.10)}}}\cdot x^{\frac{\ln(1.05)}{\ln(1.10)}} \\\\&& x=\left (\frac{10}{3.5}\cdot 1000^{\frac{\ln(1.05)}{\ln(1.10)}} \right )^{\frac{\ln(1.10)}{\ln(1.05)}} \end{array}


Svar #6
21. april 2021 af suludu

#5

                \small \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\& \textup{potensfunktion}\\\\ \textbf{b)}\\&& 1+r_y=(1+r_x)^a\\\\&& 1.05=1.10^a\\\\&& a=\frac{\ln(1.05)}{\ln(1.10)}\\\\&& f(x)=y=b\cdot x^{\frac{\ln(1.05)}{\ln(1.10)}}\\\\&& 3.5=b\cdot 1000^{\frac{\ln(1.05)}{\ln(1.10)}}\\\\&& b=\frac{3.5}{1000^{\frac{\ln(1.05)}{\ln(1.10)}}}\\\\& \textup{\textbf{pr\ae cis} funktion:}\\&& f(x)=\frac{3.5}{1000^^{\frac{\ln(1.05)}{\ln(1.10)}}}\cdot x^{\frac{\ln(1.05)}{\ln(1.10)}} \\\\\\ \textbf{c)}\\&& 10=\frac{3.5}{1000^^{\frac{\ln(1.05)}{\ln(1.10)}}}\cdot x^{\frac{\ln(1.05)}{\ln(1.10)}} \\\\&& x=\left (\frac{10}{3.5}\cdot 1000^{\frac{\ln(1.05)}{\ln(1.10)}} \right )^{\frac{\ln(1.10)}{\ln(1.05)}} \end{array}

Tusind tak!!!! Det betyder meget at du tog din tid, for at alle lave alle opgaverne! 


Skriv et svar til: Opgaver til funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.