Fysik

hjælp til et spørgsmål i fysik

20. april 2021 af MarkRasm - Niveau: A-niveau

Jeg har svarer på en første ved regression og ser det passer.

Men jeg er i tvivl om det næste punkt dvs. punkt 2 i teksten ovenfor. Hvordan kan jeg gøre det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2021 af PeterValberg

Jeg antager, at der er tale om en fritfaldende magnet?

Når du løfter magneten op i højden h over nulniveauet
vil den få tilført energi (potentiel energi)

E_{pot}=m\cdot g\cdot h

og når du slipper den (og den falder frit), så vil den miste
sin potentielle energi gradvist i takt med højden h over nulniveauet
aftager, til gengæld vil den opbygge kinetisk energi

E_{kin}=\tfrac12\cdot m \cdot v^2

og der gælder

E_{kin}=E_{pot}

\tfrac12\cdot m \cdot v^2=m\cdot g\cdot h

hvilket kan omskrives til

v=\sqrt{g\cdot h}=\sqrt{g}\cdot\sqrt{h}

kvadratroden af tyngdeaccelerationen g vil således
fungere som proportionalitetskonstant

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2021 af mathon

\tfrac12\cdot m \cdot v^2=m\cdot g\cdot h

hvilket kan omskrives til

v=\sqrt{2g\cdot h}=\sqrt{2g}\cdot\sqrt{h}

kvadratroden af tyngdeaccelerationen 2g vil således
fungere som proportionalitetskonstant


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2021 af PeterValberg

#2

Ja, selvfølgelig, jeg havde lige "glemt" totallet, beklager #0
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: hjælp til et spørgsmål i fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.