Matematik

Reducerer et udtryk

23. april 2021 af manham134 - Niveau: C-niveau

Hejsa. 

Er der en som kan hjælpe mig med at reducerer udtrykket:

(a+3b)^2+b(a-9b)-7ab

Og evt forklare meget nøje gennem løsningen af udtrykket?:) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2021 af Quarr

(a+3b)^{2}=(a+3b)*(a+3b)

Se: https://www.youtube.com/watch?v=cp5uyyGI_qU   (Ved tiden: 5:33)

Se: https://www.youtube.com/watch?v=cp5uyyGI_qU   (Ved tiden: 17:24)

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2021 af PeterValberg

{\color{Red} (a+3b)^2}+{\color{Blue} b(a-9b)}-7ab=

{\color{Red}a^2+9b^2+6ab }+{\color{Blue} ab-9b^2}-7ab=

a^2

Se eventuelt disse videoer:

< LINK >

< LINK >

< LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Reducerer et udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.