Matematik

Opgave 8 - Opstilling af formel til beregning af areal

24. april 2021 af Audioholic - Niveau: B-niveau

Hejsa
a) Er der én, der kan opstille en formel til at beregne arealet af hjertet?

På forhånd tak

Vedhæftet fil: Opgave 8.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. april 2021 af mathon

                  \small \textup{areal:}\qquad A=x^2+\frac{\pi}{4}x^2=\left (1+\frac{\pi}{4} \right )x^2


Svar #3
06. maj 2021 af Audioholic

Mange tak!
Kan du sige lidt om, hvordan du er kommet frem til den formel?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. maj 2021 af ringstedLC

\begin{align*} A &= A_{kvadrat}+2\cdot A_{h.-cirkel} \\ &= A_{kvadrat}+A_{cirkel} \\ &= x^2+\pi\cdot \left (\tfrac{1}{2}\cdot x \right )^2\\ &= x^2+\pi\cdot \tfrac{1^2}{2^2}\cdot x^2\\ &=x^2+\tfrac{\pi}{4}\cdot x^2 \\ &=\left ( \tfrac{x^2}{x^2}+\tfrac{\tfrac{\pi}{4}\,\cdot \,x^2}{x^2} \right )\cdot x^2\\ A &= \left ( 1+ \tfrac{\pi}{4}\right )\cdot x^2 \end{align*}


Svar #5
06. maj 2021 af Audioholic

Taxa!


Skriv et svar til: Opgave 8 - Opstilling af formel til beregning af areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.