Matematik

Cirklens ligning

24. april 2021 af Marcus30 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Forstår ikke denne opgave som jeg har vedlagt. Skal aflever den i morgen...

Vedhæftet fil: Cirkel.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. april 2021 af mathon

             \small \small \begin{array}{llllll}\textbf{a)}\\&&& \left ( x-1 \right )^2-1+(y+3)^2-3^2+8=0\\\\&&& \left ( x-1 \right )^2+(y-(-3))^2=\left ( \sqrt{2} \right )^2 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. april 2021 af mathon

             \small \small \small \small \small \begin{array}{llllll}\textbf{b)}\\&\textup{sk\ae ring:}\\&&& \left ( t-1 \right )^2+(-2-t+3)^2=2\\\\&&& \left ( t-1 \right )^2+(1-t)^2=2\\\\&&& \left ( t-1 \right )^2+(1-t)^2=2\\\\&&& 2(t-1)^2=2\\\\&&& (t-1)^2=1\\\\&&& t-1=\mp1\\\\&&& t=\left\{\begin{matrix} 0\\2 \end{matrix}\right.\\\\& \textup{sk\ae ringspunkter:}\\&&& \left ( x,y \right )=(0,-2)\\\\&&& \left ( x,y \right )=(2,-4) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april 2021 af mathon

mindre ændring:

             \small \small \small \small \small \begin{array}{llllll}\textbf{b)}\\&\textup{sk\ae ring:}\\&&& \left ( t-1 \right )^2+(-2-t+3)^2=2\\\\&&& \left ( t-1 \right )^2+(1-t)^2=2\\\\&&& \left ( t-1 \right )^2+(\mathbf{{\color{Red} t-1}})^2=2\\\\&&& 2(t-1)^2=2\\\\&&& (t-1)^2=1\\\\&&& t-1=\mp1\\\\&&& t=\left\{\begin{matrix} 0\\2 \end{matrix}\right.\\\\& \textup{sk\ae ringspunkter:}\\&&& \left ( x,y \right )=(0,-2)\\\\&&& \left ( x,y \right )=(2,-4) \end{array}


Skriv et svar til: Cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.