Matematik

procentregning

25. april 2021 af sararavvh - Niveau: 8. klasse



Skoene koster 600 kr. i en sportsbutik og 450 kr. i en internetbutik.
 

•   Hvor stor er prisforskellen på skoene i de to butikker?
.
•   Hvor mange procent er skoene billigere i internetbutikken end i sportsbutikken?

kan du vise hvordan du beregner opgaven ud 

påforhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2021 af ringstedLC

\begin{align*} \text{Forskel} &= \text{pris}_1-\text{pris}_2 \\ \text{Forskel}_\% &= \frac{\bigl(\text{pris}_1-\text{pris}_2\bigr)\cdot 100}{\text{pris}_1}\,\% \\ \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2021 af PeterValberg

#0 Se eventuelt denne video om grundlæggende procentregning < LINK > 
      (der er tidskoder til navigation i videoen, hvis du udfolder beskrivelsen)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: procentregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.