Matematik

Matematik 8 klasse

26. april 2021 af sararavvh - Niveau: 8. klasse

Har svært ved det to ting, håber du kan hjælpe.

1) hvordan omregner man timer til minuter?

2) hvordan omregner man liter til centimeter ?

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2021 af Quarr

Hvis du vil have fx 50 minutter til time skal du dividere 50 minutter med 60.

Hvis du vil have timer til minutter skal du gange antallet af timer med 60.

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2021 af StoreNord

1)   Ganger med 60, fordi der er 60 minutter på een time.
2)   Det kan man ikke, fordi liter er et rummål og centimeter er et længdemål


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2021 af AMelev

1) 1 time = 60 min, så x timer = x·60 min

2) Det kan du ikke.  L er et rumfangsmål, mens cm er et længdemål.
Du kan omregne fra L til cm3 (kubikcentimeter)
1 L = 1 dm3 = (10 cm)3 = 1000 cm3, så x L = x·1000 cm3


Svar #4
26. april 2021 af sararavvh

tusind tak for hjælpen ;)


Skriv et svar til: Matematik 8 klasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.