Matematik

Vis at den også kan skrives på formen: f(x)=((90)/(1+29*(0.742308)^(x))).

28. april 2021 af gral - Niveau: A-niveau

Hej! Er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave? Det er med CAS.

c) I delopgave a fandt vi løsningen:  f(x)=((90*(1.34715)^(x))/((1.34715)^(x)+29)). 
Vis at den også kan skrives på formen:  f(x)=((90)/(1+29*(0.742308)^(x))).

(Der er også vedhæftet billede, hvor det står lidt pænere).


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2021 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. april 2021 af mathon

                    \large \large \large \begin{array}{lllllll}&&\large \frac{90\cdot 1.34715^x}{1.34715^x+29}\qquad \small\textup{divider med }1.34715^x\textup{ i t\ae ller og n\ae vner}\\\\&&\large \frac{90}{1+\frac{29}{1.34715^x}}=\frac{90}{1+\frac{29}{1.34715^x}}=\frac{90}{1+29\cdot 1.34715^{-x}}=\frac{90}{1+29\cdot \left (1.34715^{-1} \right )^x}=\\\\ && \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \! \! \! \! \frac{90}{1+29\cdot 0.742308^x} \end{array}


Skriv et svar til: Vis at den også kan skrives på formen: f(x)=((90)/(1+29*(0.742308)^(x))).

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.